skip to Main Content
Zalencentrum Prinsenhof Best 0499-371822 info@prinsenhofbest.nl

De Entree

De enorme kroonluchters heten u welkom. Wanneer u door de grote poortdeuren binnen stapt bij Prinsenhof voelt u zich direct welkom.

U ziet direct rechts een unieke foto. In samenwerking met de architect Harold van de Ven en Heemkundekring Dye van Best, is een foto gemaakt met alle schatten van Best. De oudste kaart van Best en de nieuwste zijn in elkaar overgelopen, en daarop aangegeven, belangrijke gebouwen in Best.

Onze entree is het ideale decor voor het voltrekken van een burgerlijk huwelijk. Wanneer u binnen komt bent u direct in het hart van het bedrijf. Hier gaat het om, welkom, een klein wow gevoeltje. Het eerste gevoel dat laat u niet meer los. Kijk gerust eens rechts in de toiletgroepen. Met trots laten we ze zien. Een visitekaartje voor ons bedrijf.

Wanneer u recht vooruit loopt, komt u in De Grote Zaal, links daarvan is De Steegse Kamer. In het midden van het pand vindt u Het hofje, onze binnentuin, en daarachter is Het Voorhuis.

Welkom, wat leuk dat u er bent.

zaalverhuur-best-de-entree-prinsenhof

De grote zaal

De grote zaal, een begrip in Best en omstreken. Het originele plafond uit 1929 met een hoogte van ruim 10 meter, geeft u direct een speciaal welkom. Gecombineerd met het originele glas in lood, komen oude herinneringen boven. Het authentieke podium van 12×6 meter, maakt de zaal compleet.

De zaal heeft met een afmeting van 20×12 meter voldoende ruimte voor allerlei evenementen. In theateropstelling kunnen we 200 gasten een stoel bieden. Wanneer we bijvoorbeeld een grote presentatie of theatervoorstelling organiseren, maken we vaak gebruik van De Steegse Kamer. Hier ontvangen we de gasten met een kopje koffie, en de gasten lopen daarna zo door naar De Grote Zaal.

De houten lambrisering geven de zaal het authentieke gevoel. Geen kale lege ruimte, maar een warme sfeer. De foto’s die we aan de muren hebben hangen, zijn oude foto’s van Best. Herkenbare en minder herkenbare beelden uit een ver verleden.

De steegse kamer

Waar ooit een steegje was in het verleden, toen het pand nog bestond uit twee aparte gebouwen, hebben we nu een kleine ruimte. Perfect voor diners of buffetten. Ideaal als doorloop naar de grote zaal, perfect voor een diner tot 30 personen. Deze ruimte wordt alleen in combinatie met een van de andere zalen gebruikt en is niet los te reserveren.

DSC_0739

Het voorhuis

Het voorhuis is de zaal die vooraan het pand ligt. Bij binnenkomst in de entree loopt u direct links deze sfeervolle zaal in. Ideaal voor feesten, diners, kleine lezingen. De warme uitstraling geeft een gemoedelijke sfeer. Laat u omarmen door de gastvrijheid in onze zaal met geschiedenis. In de jaren 50 was dit gedeelte gemeentehuis.

Ten tijde van het gemeentehuis, is menig burgerlijk huwelijk hier gesloten. Nu ruime tijd later zijn we opnieuw trouwlocatie van de gemeente Best. Bijzonder trots zijn we daarop. We hebben een hele generatie gasten die trouwde in Prinsenhof, en nu de 50 of 60 jarige bruiloft vieren.

Het hofje

Midden in het pand, ligt ons hofje. Onze kloostertuin die vanuit alle zalen bereikbaar is. In de zomer heerlijk voor een barbecue, of receptie. In de winter de ideale rookruimte.

de sfeer van binnen loopt over in het terras buiten. De bistro stoeltjes geven een gezellige indruk, en er wordt veel gebruik van gemaakt. Wanneer het donker wordt, verlichten de sfeerlantaarntjes de hele tuin.

CAPACITEIT

ZAAL OPPERVLAKTE THEATER RECEPTIE DINER FEEST
DE ENTREE 50 m2 40
DE GROTE ZAAL 240 M2 225 350 160 250
DE STEEGSE KAMER 56 m2 30
HET VOORHUIS 140 m2 100 150 80 120
Back To Top